8 sätt att hålla dina mattor rena när du har husdjur

Att ha husdjur är oftast väldigt mysigt. Men det kan lätt bli smutsigt i huset efter de små rackarna. Vissa husdjur som kattor och hundar som vistas utomhus frekvent, ökar självklart risken för att det blir smutsigt inomhus. Här listar vi 10 sätt att hålla dina fina mattor rena när du har husdjur.

  1. Håll dina husdjur rena och fina

Desto renare dina husdjur är, desto renare är dina mattor. Tvätta, bada och torka dina djur för att hålla dina möbler och mattor rena. Ett rent husdjur kommer inte lämna smuts efter sig. Att regelbundet kamma sina husdjur gör att du slipper hårstrån och tussar liggandes omkring på dina mattor.

  1. Torka bort smuts vid dörren

Ha en dörrmatta eller annan typ av absorberingsmatta vid dörren som ser till att hålla resten av hemmet rent. Torka av precis innanför eller utanför dörren så kan du bli av med mycket smuts.

  1. Kolla regelbundet ditt husdjurs leksaker

Leksaker hamnar ofta både utomhus och sedan inomhus. Tvätta alternativt släng smutsiga leksaker så de inte smutsar ned dina mattor.

  1. Ta bort dålig lukt

Husdjur som klättrar på möbler kan överföra sina egna dofter till möblerna. Det kan vara svårt att få bort sådana dofter när de väl satt sig. Bakpulver är utmärkt att använda på mattor för att ta bort dålig lukt.

  1. Damma och dammsug ofta

Damma dina möbler och dammsug dina mattor för att ta bort all smuts och damm.

  1. Köp säng till katt och hund

Damm från dina husdjur hamnar överallt. Till skillnad från hårstrån och tussar så syns inte dammet. En säng kan göra det enklare och smidigare för dig att städa upp efter dina husdjur.

  1. Motionera dina husdjur

Ett utvilat husdjur hemma är enklare att städa upp efter. Springer djuret omkring överallt kommer smutsen också vara överallt.

  1. Låt en professionell tvätta dina mattor

Olyckor händer då och då, det kan vara bra att tvätta rejält någon gång ibland. Speciellt för dina mattor.