Bygga hus är det bästa jag gjort

Jag har haft privilegiet att inleda processen av att bygga hus. Det är otroligt överväldigande och tidskrävande och tar massor energi men det är också så roligt!! Det är en massa beslut inblandade i att bygga hus som jag inte hade tänkt på. Vi är tack och lov två i beslutsprocessen men det är så svårt ändå ibland. Innan vi ens hade bestämt oss för att bygga hus hade vi tagit oss igenom många beslut. Bara att sålla bort allt det där man inte är intresserad av tar tid. Jag och min kille ville bo nära vattnet, det kändes viktigt för oss båda. Bara det innebär restriktioner och det är många plaster som naturligt går bort. Vi visste så klart att det skulle innebära en extra kostnad att bo sådär men det var sättet vi båda hade vuxit upp på och det var viktigt att få ha det igen.

Efter att ha tittat runt och letat bland befintliga hus insåg vi ganska snabbt att vi hellre ville gå på alternativet att bygga hus. Då skulle det definitivt bli vårt eget och det skulle kännas så med. Vi förstod så klart att det skulle bli mycket jobb men ingen av oss är det minsta händig och kunde utföra det praktiska arbetet själva. Vi tyckte då att det var bättre att investera i något som skulle bli vårt och bara vårt.

Nu är vi mitt inne i processen att bygga hus och trots att det har varit en del problem på vägen, det är det nog alltid, så känns det fortfarande så otroligt rätt. Jag är så glad att vi vågade ge oss in i processen att bygga hus och nu när man börjar skönja slutet på resan är jag gladare och tryggare än någonsin. Vårt hus, vårt hem är äntligen på väg.