Skjutmått och altanbygge

Nu när solen äntligen tittat fram och till och med lite värme har vågat sig in över landet tyckte jag och min sambo att det var perfekt läge för att ta oss an vår oerhört tråkiga altan. Själv har jag väldigt lite kunskap om all typ av träarbete men sambon har byggt mycket innan så hon fick leda arbetet. Efter att ha stökat runt i verkstaden en liten stund kom hon ut med skruvdragare, såg, skjutmått, tumstock och en stor låda skruv. Vi hade sedan innan fått hjälp med en skiss på det slutgiltiga utförandet så nu saknades bara virket.

 

Det var med väldigt tydliga instruktioner som jag blev skickad till bygghandeln. Jag hade fått i uppgift att köpa trall, mer skruv och dessutom ett nytt skjutmått, sambon ville ha ett med display tydligen. Trots min totala avsaknad av erfarenhet inom branschen hade jag ett hum om att bygghandlar är lite som djungler. Jag letade i tjugo minuter för att till sist bli smärtsamt varse om att det inte finns en sorts skjutmått. Det finns snarare en triljon olika sorters skjutmått! Tack och lov fick jag väldigt professionell hjälp från personalen.

 

Väl hemma satte vi igång med bygget. Två av våra grannar hade lovat att komma över och satt ni i solen redo att köra igång. Sambon visade sig vara en exemplarisk arbetsledare och redan efter tre timmar hade vi preparerat grunden och fått till en stomme. Efter det var det fikapaus och vi satt i gräset och betraktade nöjt vårt arbete. ”Tänk vilken nytta ett nytt skjutmått kan göra.” sa min sambo och log. Jag skrattade till. ”Älskling, jag är ganska säker på att detta resultatet har mer med dig och göra än bara ett nytt skjutmått.” Hon log igen och sa ”Kanske det, men att ha ett nytt skadar ju inte.”