Bygg muskler på jobbet

maxresdefaultMånga får sin träning gratis genom jobbet, nämligen de som har ett fysiskt krävande jobb och som sällan sitter stilla. För dessa människor är träningen något enklare än för andra då de får den gjord varje dag. Genom kroppsbyggande arbeten så håller sig kroppen stark och man har ofta även god styrka och bra kondition, man behöver helt enkelt hålla sig alert i jobbet och sitter sällan stilla. Dessvärre väljer allt fler stillasittande yrken och därför är det viktigt att man ser till att få sin träning på fritiden. Att cykla till och från jobbet kommer man dock långt på.

Kroppsbyggande arbeten har till exempel många hantverkare men även många inom sjukvårdspersonal, brandmän och bilmekaniker. Det är helt enkelt alla arbeten där man inte är stillasittande större delen av dagen och forskning har visat att dessa människor inte bara har bättre hälsa utan de mår även bättre psykiskt. Man mår helt enkelt bra av att röra på sig dagligen och allt fler bör därför överväga att välja ett mer fysiskt krävande arbete. Genom ett fysiskt krävande arbete behöver man inte träna på sin fritid utan kan ägna den åt att vila och att göra annat som man tycker om.

Även om man har ett stillasittande arbete så kan man göra det man kan för att göra det mer aktivt. Till exempel så kan du ta trapporna istället för hissen, gå till din kollega med ett papper istället för att maila det. Du kan även stå upp och jobba för att variera din kropp eftersom det inte bra för din rygg om du ofta är stillasittande. Det finns många lösningar för de som inte har kroppsbyggande arbeten och det finns alltid möjlighet att bli lite mer aktiv än man redan är, det enda man behöver är lite kreativitet för att det ska funka.