Träna styrka på gym eller hemma

Utilize-Weight-Lifting-Tempo-Step-3Styrketräning är det som förbränner mest när det kommer till träningsformer och man kan antingen styrketräna på egen hand eller gå till ett gym. På ett gym finns det många maskiner som kan hjälpa en att styrketräna men det går lika bra för många att träna med sin egen kropp. Det blir en naturligare träning om man väljer att träna utan vikter men utmaningen kan efter ett tag bli mindre. Styrketräning ger dig främst en starkare kropp men är även lämpligt för den som vill bli smidigare, snabbare eller bygga muskler. Stora muskler är inte ett mål för alla som styrketränar.

När det kommer till styrketräning så bör man börja med att läsa på om basövningar. Detta är nämligen övningar som aktiverar stora delar av kroppen samtidigt och genom att man låter större delen av träningen bestå av basövningar så kan man uppnå sina mål. När det kommer till styrketräning finns det även möjlighet att med hjälp av en personlig tränare lägga upp ett anpassat program. Många gör detta i början för att få komma igång med ett program som passar just den egna kroppen. För faktum är att alla kroppar är olika och fungerar olika.

Man bör alltid börja med låga vikter när man är ovan att styrketräna: detta minimerar risken för att man ska skada sig själv och ett vanligt tips är att filma sig själv med en mobiltelefon så att man ser att man utför övningen på rätt sätt. Det är viktigt för att man inte ska skada sig eller träna på fel sätt. Fria vikter kan även lära dig att använda din nyvunna styrka i praktiken och du kommer sannolikt snabbt kunna öka i vikt när du styrketränar samt se tydliga resultat. Det är detta som motiverar många att fortsätta. Styrketräning leder till stark kropp och mindre smärta.