Träna crossfit!

Crossfit

Det har blivit mycket populärt att träna Crossfit på senare år. När den amerikanska gymnasten Greg Glassman fantiserade fram träningsformen Crossfit trodde han nog inte att den skulle bli så pass stor som den blivit. I alla fall inte på en så kort tid som det gått sen han lanserade idén. Den träningsorganisationen Greg driver heter Crossfit, men namnet har anammats av hela världen när man talar om den träningsformen som har sitt ursprung där.

Du känner säkert flera stycken som börjat träna Crossfit och som vill att du ska följa med och testa. Kanske har du prövat på det, kanske vill du först läsa på lite om vad det faktiskt handlar om. Att träna Crossfit betyder att träna allting. Hela din kropp kommer att få sig en omgång. Men inte på en och samma träningspass, utan Crossfit handlar om att ständigt förändra träningen så att den är så pass varierad som möjligt. Att träna Crossfit kan alltså betyda löpning i lite längre distanser ena gången, tyngdlyftning över axlarna andra gången, sprintlöpning på korta distanser tredje gången och mycket armhävningar, magövningar, ben-övningar och liknande den fjärde gången. Att träna Crossfit betyder att träna varierat.

Om du väljer att träna Crossfit så kommer det troligtvis också vara en relativt hög intensitet under träningspassets övningar. Det ska vara jobbigt att träna! Det ska också vara kul! Dessa två är inga motpoler som folk ofta beskriver dem vara. Att ta ut sig rejält är verkligen fysiskt jobbigt. Det är också en utmaning rent psykiskt eftersom huvudet ofta skriker åt en att stanna. Men det kan fortfarande vara roligt och när man äntligen är klar med träningspasset så är känslan riktigt skön. Att träna Crossfit är alltså påfrestande och kommer att leda till en och annan kramp och träningsvärk, men glädjen i att träna kommer återfinna sig och resultaten kommer komma som ett brev på posten.