Gammal eller ny Rolex?

Klockor från Rolex är möjligtvis världens kändaste. Det finns många som hävdar att det är här du hittar de bästa och finaste klockorna. Jag är beredd att hålla med. Jag älskar de gamla, klassiska klockorna från Rolex. Samtidigt vet jag ju att de nya klockorna har bättre funktioner, högre prestanda och blir mer personliga om man köper dem nya. Valet mellan att köpa en vintage Rolex eller en ny är svår.

Vintage Rolex

Om du velat köpa en klocka som består i värde över åren så har det varit ett bra val att köpa en Rolex. En vintage Rolex har ökat i värde för varje år som går. Det är något alldeles speciellt med de äldre versionerna av Rolex. Samlare älskar dem och betalar dyra pengar för dem. Har klockorna speciella detaljer eller unika utsmyckningar så ökar värdet något enormt. Att köpa en begagnad Rolex har alltså sina fördelar. Det finns dock nackdelar också naturligtvis. Äldre klockor från Rolex är inte lika tåliga, speciellt mot vattenskador. De är inte lika enkla att laga, men det finns absolut urmakare som kan hjälpa dig till en högre kostnad. Begagnade klockor från Rolex är naturligtvis unika på grund av slitaget. Gillar du detta är vintage Rolex perfekt för dig.

rolex

Ny Rolex

För det första så är en ny Rolex på många sätt bättre än en äldre Rolex. Prestandan är naturligtvis bättre, precis som de funktioner som finns och den tåligheten de har. Med en ny Rolex får du själv möjligheten att starta historien om just denna unika Rolex. När du är äldre så är det du som har en begagnad Rolex som du själv slitit från start. Det du missar är alltså den direkta unika känslan, men du får den i längden istället.

Lästips: Härom året gjorde Expressen en artikel om Prinsessan Sofias nya Rolex. Man blir ju inte lite avundsjuk…

Välj efter hjärta och hjärna

Eftersom en klocka från Rolex är oerhört dyr, oavsett om den är begagnad eller ny, så är valet av specifik klocka ett val du kommer att få leva med resten av livet. Ta därför inga förhastade beslut utan bolla det fram och tillbaka länge. I slutändan får du din älskade Rolex och då kommer du tycka att väntan på den är tid väl spenderad.