Köp alltid crossfit kläder!

crossfit kläderDet som eftersöks i Crossfit kläder är inte detsamma som eftersöks i löparkläder. Det kanske låter självklart men faktum är att många ser alla typer av träningskläder som en och samma sak, där allt gäller för alla typer av kläder som används till träning. Men faktum är att olika träningskläder skiljer sig stort åt från varandra. Det finns gemensamma saker men det finns också saker som separerar dem.

“One size fits all…NOT!”

När det kommer till träningsformen Crossfit så behöver kläderna som används vara bekväma. Om man jämför med exempelvis träningskläder till löpning så är en av de viktigaste detaljerna med de kläderna att de inte får väga mycket. De behöver alltså vara gjorda av funktionsmaterial och de behöver vara tunna, lätta och varma om det är vinter. Men Crossfit kläder har inte riktigt samma krav. När du ska köpa kläder till din Crossfit så ska du leta efter fukttransporterande sådana. Här gäller samma sak som hos löparen, ingen vill träna halva träningspasset i blöta, tunga och obekväma kläder. Men kläderna behöver dock inte vara så små som möjligt. I löpning så ska du ha minimalt motstånd för att kunna ta dig fram snabbare. Crossfit kräver istället komfort. Dina shorts kan alltså därför vara lite längre, men utan att sitta lösare runt din midja. Det är inte ovanligt att kläder som används inom Crossfit är gjorda av stretchigt material, speciellt runt midjan, för att sedan vara mjuka och bekväma ner till knäna, utan att hindra din rörelseförmåga.

För övrigt så är Crossfit en oerhört trevlig sport och träningstyp. Personligen har jag hållit på ganska kort tid, men det är enkelt att utöva även som nybörjare. Kvaliteten på din Crossfit och dina resultat inom grenarna avgörs inte av vilka kläder du använder, men du kan få stor hjälp. Dessutom kommer du att njuta mer av träningspasset om du känner dig bekväm i kläderna du använder.