Tips till dig som letar restaurang på Öland

Har du planer på att besöka Öland? Den vackra, avlånga ön med mycket karaktär har massvis att erbjuda, inte minst under sommarmånaderna. Där finns långa, vita sandstränder, vacker natur, pittoreska gamla väderkvarnar, men också fantastiska restauranger.

En restaurang med ett unikt koncept

En av dessa restaurang Öland Lammet & Grisen, som passar perfekt in i den öländska idyllen. Restaurangen som ligger på öns norra ände erbjuder fantastisk mat i härliga miljöer. Faktum är att Lammet & Grisen gränsar till naturreservatet Horns Kungsgård, vilket är en fantastisk vy att blicka ut över under solnedgången. Restaurangen särskiljer sig dessutom från många andra då den har ett väldigt unikt koncept, nämligen att köttet som serveras trancheras av kockarna mitt bland gästerna inne på restaurangen. Till köttet kan man sedan välja ett valfritt varmt eller kallt tillbehör, som är gjort på öländska och svenska råvaror. Maten är en riktig smakupplevelse, och bäst av allt är att nästan allt kött och alla råvaror är närproducerade och färska. Det är inte konstigt att det är en sådan oerhört bra kvalité på maten. På Lammet & Grisen köps det in så mycket lokalproducerade grönsaker, rotfrukter, frukter och bär som möjligt som kommer från grönsaksleverantörer på Öland och i Småland. De erbjuder även öl från ett lokalt bryggeri, men också närproducerad äppelmust och glass. Hos Lammet & Grisen är det dessutom viktigt att så lite mat som möjligt går till spillo, därför används i princip alla delar från de olika kötten för olika användningsområden.

 

Lammet & Grisen har lyckats kombinera god mat med en fantastiskt mysig miljö, vilket helt klart gör restaurangen värdig ett besök. Att de dessutom har ett hållbarhetstänk med närproducerade och lokala råvaror är ännu ett skäl till att göra ett besök till restaurangen för att avnjuta en härlig måltid.

restaurang öland