Yoga är faktist lite materialsport

Gummiduk

Vissa kallar det för Yoga, andra kallar det för mindfullness och ytterligare människor kallar det för avslappningsövningar eller stretchövningar. Oavsett vad man vill kalla det så är olika rörelser man gör på sin gummiduk perfekt för att må bättre. Det finns mängder med tips och trix för hur du kommer igång med din träning. Detsamma gäller anledningarna till varför du ska komma igång.

När jag började med mina övningar så var jag stel i kroppen. Jag kände mig inte alls speciellt lämpad att ligga på golvet i mitt vardagsrum på min gummimatta och försöka nudda näsan med min stortå. Det gjorde för det mesta ont och jag var nära på att sluta med övningarna ganska tidigt. Men jag hade bestämt mig för att verkligen försöka satsa på detta så jag fortsatte några dagar till. Det började redan kännas bättre så jag slutade aldrig, och tack och lov var det! Nu är det något utav det bästa jag vet!

Det behöver inte handla om några invecklade rörelsemönster. Det första du behöver göra är att köpa dig en gummimatta. Om du sitter och ligger på golvet kommer du att få ont ganska snart. En matta är inte heller tillräckligt mjuk. En gummimatta behöver inte vara speciellt dyr. Det andra du ska göra är att stretcha lite. Känn på din kropp och försök förstå var någonstans du är extra stel. Det finns många övningar att välja på, men bli inte skrämd när du hittar sådana övningar som du inte klara av. Det kanske kommer med tiden. Satsa på de övningar du hittat och som du tycker om. Glöm inte att njuta av stunden, att andas kontinuerligt och att ha på någon musik som du verkligen tycker om. Träningspasset, eller avslappningsstunden om du hellre vill ha en sådan, är bara till för dig. Det finns inga krav eller måsten. Du kommer att må bättre om du varje vecka gör dessa övningar. Det vet jag om mycket väl!